Menu Luk

Politisk rådgiver til Sex & Samfunds globale arbejde (barselsvikariat)

Sex og Samfund
Oprettet
03/05/2023
Ansøgningsfrist
02/06/2023
Lokation
Lergravsvej 63, Denmark
Kategori
Job type
Deltid  

Stillingsbeskrivelse

Sex & Samfunds Politiske Enhed søger en ny erfaren politisk rådgiver, som kan bistå vores arbejde med at sikre alle menneskers ret til at bestemme over deres egen krop, til et barselsvikariat på 8 måneder med mulighed for forlængelse. Som politisk rådgiver, kommer du blandt andet til at arbejde med det globale multilaterale niveau, udvikle og understøtte advocacy processer og strategier med vores stærke lokale syd-partnere og som vores anker på et stærkt europæisk advocacy samarbejde. Desuden vil du også bidrage løbende med understøttelse af vores nationale interessevaretagelse.

Du må meget gerne være generalist, som kan overtage forskellige typer af opgaver på tværs af Sex & Samfunds brede portefølje, men det vil være en betydelig fordel, du har erfaring med FN-processer og globale forhandlinger såsom CSW, CPD, HLPF, COP og har indsigt i relevante politiske områder, f.eks. udvikling, ligestilling, sundhed og uddannelse. Hvis du også kan nikke genkendende til ICPD og Beijing agendaer, så bliver vi ekstra glade.

 • Arbejdsopgaverne i stillingen spænder over:
  Forvaltning af projektbevillinger såsom afrapportering, ansøgningsskrivning og koordination. bl.a. koordination af vores Countdown 2030 samarbejde
 • Policy og advocacy arbejde herunder udvikling af tematiske budskaber og strategiske input til FN- forhandlingsdokumenter mhp. at opbygge tværregional støtte til SRSR-dagsordenen i FN-regi
 • Advocacy samarbejde med vores program-partnere i syd, i samspil med vores internationale afdeling
 • Samarbejde og koordination med eksterne kolleger på tværs af danske og udenlandske civilsamfunds-netværk herunder omkring seksuel sundhed, LNOB og 2030-dagsordenen
 • Bidrage til interessevaretagelsesarbejdet ifht. nationale politiske dagsordener.

Vi leder efter en kollega, der:

 • Har minimum 3-5 års erfaring med politisk rådgivning, f.eks. fra et ministerium, en ambassade eller en interesseorganisation
 • Har en samfundsfaglig eller anden relevant uddannelse
 • Er holdspiller og samtidig evner at arbejde selvstændigt, hurtigt og struktureret
 • Kan bidrage til et positivt, udviklende miljø og et godt tværgående samarbejde i organisationen
 • Er vant til at arbejde med en bred vifte af diverse samarbejdspartnere, målgrupper eller medlemslande
 • Har et godt og relevant netværk og er god til at udvide det hvis nødvendigt
 • Mestrer både skriftligt og mundtligt dansk og engelsk som arbejdssprog

Det vil desuden ses som en klar fordel, hvis du er tematisk bekendt med seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, kønsligestilling, menneskerettigheder og klimakrisen i en udviklings- og/eller humanitær sammenhæng. Du vil træde ind i en organisation, der arbejder politisk både nationalt og internationalt, og som har mange jern i ilden og samarbejdsflader på tværs af ind- og udland. Du vil blive del af den politiske enhed, hvor opgaver løses både alene og i teams, og hvor der er en blanding af langsigtede opgaver og dagsaktuelle sager, der skal gribes hurtigt.

Vi tilbyder:
En spændende, udfordrende og udviklende fuldtidsstilling i en dynamisk og anerkendt organisation, hvor du er med til at arbejde for en verden, hvor alle har ret til at bestemme over deres egen krop og seksualitet. En verden der ikke accepterer, at diskrimination, forfølgelse, sexsygdomme eller uønskede graviditeter ødelægger liv både i Danmark og internationalt. Herudover vil du få en travl, ofte sjov og varieret dagligdag sammen med ca. 50 dygtige kolleger på Amager og en arbejdsplads med god fleksibilitet.

Ansøgning:
Du kan søge stillingen ved at uploade din ansøgning og dit CV senest den 2. juni 2023. Vi holder samtaler i løbet af uge 25 med henblik på ansættelse start-midt august.

Vi vil bede dig samle din ansøgning og dit CV i én PDF (brug evt. PDF-merge). Ansøgninger der er fremsendt pr. e-mail, vil ikke komme i betragtning til stillingen. Hvis du har spørgsmål til stillingen, kan de rettes til Politisk Chef, Maria Lindhardt på ml@sexogsamfund.dk eller tlf. 30182636.

Sex & Samfund betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset køn, seksualitet, alder, etnisk tilhørsforhold eller religion til at søge den ledige stilling.

Du kan læse mere om vores arbejde på www.sexogsamfund.dk

Sex & Samfund er en privat og ikke-kommerciel forening uden partipolitisk eller religiøs tilknytning. Sex & Samfund arbejder nationalt såvel som internationalt for at sikre den enkeltes seksuelle og reproduktive rettigheder uanset alder, køn, etnisk oprindelse, religion, seksuel præference, politisk tilhørsforhold samt ægteskabelige og social status. Sex & Samfunds årsomsætning er på knapt 60 mio. kr.